بازاریابی, موقت, کارآفرینی

خوب رزومه بنویس٬ خوب ارا‌ئه کن!

برای کسایی که دنبال کار هستند و یا می خواهند از داشته ها و توانمندی هاشون بهترین استفاده رو ببرن؛نوشتن رزومه همیشه یک دغدغه بوده و در این زمینه مطالب محتلفی گفته و نوشته شده است. علی نعمتی شهاب و امیر مهرانی راهنمایی های خوبی دراین زمینه دارند. من اینجا قصد ندارم به نحوه نوشتن رزومه بپردازم؛گفته های علی و امیر کافی و کامل هست.

با فرض این که رزومه مناسبی تهیه شده به این می پردازیم که چگونه رزومه رو ارائه(پرزنت) کنیم؟

♦ سعی کنید حتما در یک جلسه گفت و گو رزومه خودتون رو ارایه کنید. این جلسه می تونه یه جلسه کاملا رسمی یا یه گفت و گوی در مسیر حرکت باشه.نکات زیر در جلسات می تونند مفید باشند.

۱- تمامی سوالات احتمالی مربوط به رزومه‌تون رو پیش بینی کنید؛معمولا برای خواننده رزومه سوالاتی در مورد شما یا توانمندی های شما پیش می آد که حضور شما باعث میشه که شک و تردید ها به حداقل برسه .

۲-کاغذ وسیله مناسبی برای انتقال حس و انگیزه شما به طرف مقابلتون نیست. این که شما نشون بدید چقدر برای انجام شغل مورد نظرتون مشتاق هستید بسیار در تصمیم گیری موثر هست.

۳- به اسنتاد قوانین آمار و احتمال٬ احتمال این که فرد یا افرادی شبیه شما (با سابقه و توانمندی های مشابه)  رزومه ارایه کرده باشند٬ اگر قوی نباشه خیلی هم ضعیف نیست. پس معیار تصمیم گیری و انتخاب چیزی جز رزومه خواهد بود. نوع لباش پوشیدن٬ چهره، کلام٬ چیدمان کلمات٬ لحن صحبت، انرژی و… قطعا موثر خواهد بود.

۴- سعی کنید رزومه شما ارزش افزوده حسی داشته باشه یعنی علاوه بر معیارهای منطقی برای تصمیم گیری حس طزف مقابل رو هم درگیرکنه. مثلا من سعی می کنم پرینت رزومه‌ام  رو روی کاغذ محکم تر بگیرم؛ توی دست حس خوبی رو منتقل کنه.

۵- قانونی هست برای کسب و کار به نام WIIFM که مخفف کلمات یک جمله است که معنی فارسی‌اش میشه ” این برای من چی داره؟ ”  این سوال حتما در ذهن مخاطب مطرح خواهد شد که شخصی با رزومه شما چه منفعتی برای او تولید خواهد کرد؟ به این سوال فکر کنید و جوابش رو در ذهنتون طراحی کنید و به جای پرداختن به خودتون و رزومه تون به این مساله بپردازید.

۶- با مطالعه قبلی در مورد سازمان یا شرکت مربوط سعی کنید گفت و گو رو به سمتی ببرید که معرفی شما و سوابق تون به شکل پاسخ هایی به سوالات طرف مقابل باشه.

۷- سعی کنید با یک موضوع کاملا بی ربط مذاکره رو تمام کنید. مثلا این که “من شبیه گلدان شما رو تو خونه دارم” یا  ” فضای اتاقتون خیلی روحیه خلاقانه داشت”. این نکته رو به ۲ دلیل می گم یک: این که شما پرزنت خودتون رو خودتون تمام شده فرض می کنید و این موضع قدرت هست و دو: اینکه کدی رو به طرف مقابل می دید که وصله ناجور هست و بین همه دیتا های تخصصی تو چشم هست.

نکات بالا تجربه های شخصی من بوده و شاید در هرشرایطی کارآمد نباشه اما به امتحانش می ارزه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *