اجتماعی, زندگی ما٬ کسب و کار ما, کسب و کار

زندگی ما کسب‌وکار ما (۸): هدف‌های بزرگ‌ قاتل هدف‌های کوچک

هدف‌های بزرگ قاتل هدف‌های کوچک

هر کس که در سرش رویایی دارد تا به آن برسد، برای آن رویا هدف‌گذاری  و تلاش می کند  تا هدف خود را محقق شده ببیند؛ اما در میان روی‌دادهایی مانع می‌شوند تا انسانها اهداف خود را در بغل گیرند. عدم تلاش کافی، شرایط نامساعد محیطی، نبود منابع لازم و … هر کدام دلیل یا توجیهی برای رسیدن به هدف هستند.هر کس که در سرش رویایی دارد تا به آن برسد، برای آن رویا هدف‌گذاری  و تلاش می کند  تا هدف خود را محقق شده ببیند؛ اما در میان روی‌دادهایی مانع می‌شوند تا انسانها اهداف خود را در بغل گیرند. عدم تلاش کافی، شرایط نامساعد محیطی، نبود منابع لازم و … هر کدام دلیل یا توجیهی برای رسیدن به هدف هستند. اما  دلیلی که در این نوشته می‌خواهم درموردش صحبت کنم، از جنسی متفاوت است. دلیل نرسیدن به اهداف گاهی می‌تواند از خود جنس اهداف باشد! هدف‌های بزرگ‌تر میتوانند قاتل هدف‌های کوچکترمان باشند اما چگونه؟ بعضی از ما هنگامی که به یکی از موانع رسیدن به هدف برخورد می‌کنیم و هدف اولیه خود را دور می‌بینیم،  تلاش می‌کنیم بهانه‌ای برای نرسیدن به هدف خود بجوییم و هنگامی‌که در این کار موفق نمی‌شویم و بهانه ای یافت نمی شود، یک راه ساده این است که صلاحیت و بزرگی خود هدف را مورد حمله قرار دهیم و جملاتی شبیه به ” از اول هم نباید به این موضوع فکر می‌کردم” یا “در حد و اندازه من نبود” و یا “اینکه چیزی نیست به بهترش هم می‌رسم” را به زبان بیاوریم. و بدین ترتیب  می‌کوشیم تا باقی‌مانده توان خود را در راه رسیدن به هدف بزرگ‌تراز قبلی به‌کار گیریم. این هدف بزرگ‌تر به ما انگیزه و نیرو میدهد غافل از اینکه این انگیزه و نیرو دولت مستعجل است و ناپایدار. بعد از مدتی این چرخه تکرار می‌شود و مرتبا اهداف بزرگتر می‌شوند تا کم‌کم دست‌رسی به آن غیر ممکن شود.می‌توان ادعا کرد که این انگیزه موقت قاتل هدف اولیه و کوچک‌تر ماست.

به‌طور مثال من تصمیم دارم خانه‌ای 50 متری اجاره کنم، بعد از مدتی گشتن و نیافتن مورد مناسب، خودم میگم اصلاً بهتر است خانه 75 متری بگیرم بهتر شد که 50 متر نگرفتیم و کوچک بود و … و نرسیدن و نیافتن خانه 50 متری در اشتیاق برای رسیدن به خانه 75 متری گم می‌شود. و این چنین است که عادت به نرسیدن به هدف می کنیم!

بهتر است تلاش کنیم تا هدف هر چند کوچک خود را تحقق بخشیم تا در بغل گرفتن هدف را بیاموزیم. آنگاه طراحی هدف بزرگتر کار سختی نخواهدبود. ما ذاتاً و در طبیعت خود مایل به توسعه وبسط اهداف و خواسته‌هایمان هستیم. پس بهتر است تلاش، کوشش، همت و پشتکار خود را به رسیدن به اهداف کوچکتر معطوف کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *