موقت

چگونه تغییر می کنیم؟

چند روز پیش دوست عزیز و خوبم اسد صفری در توییتر سوالی در مورد تغییر مطرح کرد. مطالبی به ذهنم رسید که اونها رو اینجا می نویسم؛
۱- همه اجسام دارای اینرسی هستند یعنی اگر ساکن هستند مایلند ساکن بمانند و اگر متحرک هستند تمایل به ادامه حرکت دارند تغییر اینرسی مستلزم وارد آوردن نیرو به اجسام است. در دنیای کسب و کار نیز این قضیه تا حدودی صدق می کند. هم برای شروع و هم برای توقف نیرو لازم است. در تغییر هم توقف داریم هم شروع ؛ توقف فرآیند های نادرست و شروع فرآیند درست.
پس انرژی مضاعفی لازم است تا تغییر انجام شود چیزی دوبرابر یک شروع!

۲- اما چگونه در عمل تغییر اتفاق می افتد؟ یا چگونه انرژي لازم برای تغییر فراهم می شود؟

فراهم شدن انرژی به دو پارامتر بستگی دارد.
یک: انگیزه برای تغییر
فکر ٬ برنامه ریزی ٬ ایده ها و حتی احساساتی که تولید می شوند تا یک تغییر وضعیت داشته باشیم.
دو: عوامل (روی داد ها )
علاوه بر انگیزه ها عواملی هم لازم است تا انگیزه ها از فضای ذهنی به فضای اجرایی بیایند. این عوامل در واقع روی داد هایی هستند که تصمیم سازند٬ یعنی با اهرم های رنج و لذت باعث می شوند ما به برنامه ریزی مان لباس عمل بپوشانیم. مثل خستگی در راه رفتن برای انسان چاقی که تصمیم به لاغر شدن دارد. و یا گفت و گو با نفر اول کنکور برای یک داوطلب که قصد دارد در دانشگاه قبول شود. و یا شنیدن سرگذشت انسان های بزرگ و…

برای یک حرکت یا تغییر ترکیب این دو پارامتر لازم است. برای ماندگاری تغییر نیز هر دو پارامتر باید در هر دوره زمانی به روز شوند.در فرصت بعدی در مورد به روز شدن آنها خواهم نوشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *